Warning: Undefined array key "dirname" in /customers/7/e/c/snakkomgud.no/httpd.www/wp-content/themes/bluediamond/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 135 Warning: Undefined array key "extension" in /customers/7/e/c/snakkomgud.no/httpd.www/wp-content/themes/bluediamond/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 136
05
JAN
2014

– Det er viktig å kunne ha to tanker i hodet samtidig

Posted By :
Comments : 0

I forbindelse med lanseringen av snakkomgud.no fredagen den 3. januar, publiserte NLA Høgskolen en kort nyhetssak om den nye nettsiden:

-Det er viktig å kunne ha to tanker i hodet samtidig. Det gjelder ikke minst vår satsing inn mot den aktuelle TV-serien «Gud og vitskapen». Vi ønsker både å bidra til en balansert debatt og til at en troverdig kristen stemme blir hørt i debatten, sier NLA Høgskolens nye prorektor for samfunnskontakt Lars Dahle.

Mandag 6. januar sender NRK2 første program av den britiske livssynsserien The God Question Series. På norsk har serien tittelen «Gud og vitskapen». Allerede i dag (fredag 3. januar) publiserer høgskolens randsonevirksomhet Damaris Norge nettsiden www.snakkomgud.no med ressurser tilknyttet serien – for samtale, debatt og undervisning.

-Spørsmålene om universets opprinnelse, livets utvikling og menneskets bevissthet fascinerer, engasjerer og skaper debatt, fortsetter Lars Dahle. Derfor trenger vi en balansert og saklig debatt om Guds eksistens. NRK2s nye livssynsserie bidrar positivt til dette. Gjennom bruk av ressursene på www.snakkomgud.no øker utbyttet av serien. Som høgskole engasjerer vi oss, siden vi både har et folkepedagogisk og et apologetisk ansvar innenfor våre ulike fagfelt.

 

Det kan her være naturlig å legge til at ressursene på snakkomgud.no vil ha et bredere ‘folkepedagogisk’ preg, enten det nå gjelder samtale, debatt eller religionsundervisning, mens de supplerende ressursene for kirkelige pedagogiske arenaer på snakkomtro.no og krdonline.no vil ha et mer spesifikt (kristent) ‘apologetisk’ preg.

 

Skriv en kommentar

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.