Videoserien Finnes Gud? er en undervisningsversjon av dokumentarserien Gud og vitskapen som ble sendt på NRK1 og NRK2 i 2014.
Denne nettsiden ble først lansert som snakkomgud.no i januar 2014. Den ble så relansert som finnesgud.no til Veritaskonferansen 19-21. oktober 2018 og er nå under utvikling.

——
Her finner du interessante og tankevekkende debatter …

  • …. både en aktuell norsk debatt (I)
  • …. og andre relevante debatter – for videre utforsking av temaet (II)

 

——————————————————————————————————————————————

(I.) Aktuell debatt:

Tankesmien Skaperkraft og avisen Vårt Land inviterte til debatt om «Gud og vitenskapen» mandag 20/1 2014 i Oslo

SE OPPTAK AV DEBATTEN HER:

Kort referat fra debatten.

…. og debatten skapte debatt: 

 

Utdrag fra info-plakaten  fra Skaperkraft:

Vi inviterer til debatt om NRKs dokumentarserie “Gud og vitskapen”. Vi spør om serien gir et godt bilde av dagens debatt om forholdet mellom gudstro og moderne naturvitenskap, og videre: Peker naturvitenskapen i retning av at det finnes en Gud, eller er den mer til støtte for et ateistisk livssyn?

Denne mandagen inviterer vi til debatt om gudstro og naturvitenskap. På samme måte som i serien, lar vi både teister og ateister diskutere “The God Question” – både serien og selve spørsmålet for serien: om naturvitenskapen peker mer i retning av at det finnes en Gud, eller om den er mer til støtte for et ateistisk livssyn.

 

 Panel: Lars Gule, førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Tidligere generalsekretær i Human-Etisk Forbund; Atle Ottesen Søvik, religionsfilosof ved Menighetsfakultetet; Hans-Petter Halvorsen, blogger og ateist; Jan Gossner, teolog og tidligere rektor ved Høgskolen i Staffeldtsgate.

 

Ordstyrer: Lars Dahle, prorektor for samfunnskontakt, NLA Høgskolen.

 

Det var live streaming av debatten via vl.no:

 

Ordstyrer og paneldeltakerne var på forhånd enige om DEBATTFORMAT – les mer her.

 

————————————————————————————————————————————–

Kjør debatt … snakkomgud …

Gjennom The God Question Series får vi et meget godt innblikk i den aktuelle debatten om Gud og vitenskapen. Vi får her en unik anledning til å utforske ulike livssynsmessige ståsteder, med særlig fokus på ateisters og teisters argumenter.

Dermed er utfordringen gitt … La deg engasjere av spørsmålene, argumentene og debattene..!

Vi oppfordrer til engasjerende, saklig og balansert debatt

Vi håper The God Question Series inspirerer til en saklig offentlig debatt om Guds eksistens – men forhåpentligvis også til gode «private» debatter blant familie, venner og kjente. (Til det siste, se også ressursene for samtale.)

————————————————————————————————————————————-

(II.) Vi anbefaler følgende debatter – for videre utforsking

1. Oxfordprofessorene Richard Dawkins og John Lennox er to av de sentrale bidragsyterne i The God Question Series, fra henholdsvis et ny-ateistisk og et kristent teistisk ståsted. Vi anbefaler særlig følgende debatt: The God Delusion Debate (Dawkins-Lennox).

 

2. Den human-etiske filosofen Lars Gule og den kristne teologen Stefan Gustavsson har debattert en rekke ganger om temaer som står sentralt i The God Question Series. Vi anbefaler særlig følgende debatt: Hva er da et menneske? Debatt om menneskesyn og menneskeverd.

3. Den kristne teologen og filosofen William Lane Craig bidrar i serien og er en kjent debattant, ofte i møte med profilerte ateistiske filosofer og vitenskapsmenn. Vi anbefaler særlig følgende debatt med den anerkjente ateistiske filosofiprofessoren Peter MillicanDoes God Exist? The Great Debate in Birmingham.

4. Aktuelle program fra VerdibørsenHar vi fri vilje? – Det ondes problem – Hvis Gud er død